[ The mighty travel]

Author: Nida /




2013 01 01 12.57 Sevilla

It's the uncomfortability that really gets your mind going. You find yourself not being able to sleep properly, to eat properly, to shower properly, but at the same time your mind is free of worrying about that, you're liberated from all those things. It's like nothing really binds you to the regular everyday life.
And that manifests like a completely different state of mind. Suddenly there's so much space for thinking, contemplating, broadening your mental horizons. That's what travelling gives to you. Or just a hangover sometimes.

-------"-------

And for the first time in years you find yourself overwhelmed with beauty, completely thrown by it. You're in a crowd, but you don't really feel it. It's just you and the beauty, the majestic feeling. You can't stop staring at it, finding new patterns as you go, new meaning and at the same time your mind ir surprisingly empty, detached from everything around you. The power of beauty, the full aestetic effect, impression.

-------"-------

2013 02 04 23.12

Naktinis traukinys Madridas - Barselona

Taip, galbūt, namai yra visur, kur esi tu, bet kartais baigiasi kantrybė, jėgos ir noras kurti bei palaikyti aplink save tolerancijos, ramybės ir savitumo burbulą. Ir tuomet tesinori įsikniaubti į mylimo žmogaus krūtinę ir pamiršti viską aplink. Ir tuomet tyli ašara nurieda skruostu ir nieko negali sau padaryti - tą akimirką tiesiog nesi stipri.
Tamsiausia valanda prieš aušrą yra iš tiesų yra labai tamsi. Tokia tamsi, kad norisi iki paskutiniosios suskaičiuoti likusias valandas, minutes, sekundes. Kad viskas stotų į vietas, kaip Dinai skaičiuojant šermukšnius Reinsnese. Bet pradėjus tai daryti, supranti, jog, kad ir kiek mažai būtų likę, tai vistiek tam tikra prasme bus tuščios, besielės, ilgos valandos, kurias tik norisi greičiau prastumti.
Miego trūkumas aptraukia viską apatijos migla, iš kurios nyra svetimos vizijos, pagautos paveiksluose. Bet tavyje tai palieka labai mažai. Tad vaikštai ir žiūri, labiausiai tik dėl to, jog žinai, kad greitai tai nebebus taip lengvai prieinama. O tave lydi fizinis skausmas, nejaukumo ir nepatogumo pojūtis. Ir šįsyk ne tas, kuris kelionės metu išlaisvina, bet tasai, kuris stumia net smalsumą nuo savęs, užkasdamas viską po nuobodybės smėliu.

And after all of this I am amazed
That I am cursed far more than I am praised




Francisco de Goya - Perro semihundido